krusenhof.blogg.se

Snart kliver vi över tröskeln till vårt drömhus. Följ med på resan!

Ja!

Kategori: Allmänt

Lycka! Vi vann precis en auktion på en orientalisk matta - en Persisk Nain - vi ska ha i vardagsrummet. Det är den första budgivningen vi varit med i och det var häftigt! Vi har varit med och bjudit på den i två veckor och det var riktigt spännande mot slutet, men vi gick segrande ut! :) Vi har sparat in tiotusen på denna matta, så nu håller vi tummarna att den är så fin som vi tror!

Nu händer det!

Kategori: Allmänt

Nu har vi inte skrivit på ett tag, men det betyder inte att det inte har hänt något. Tvärtom så har det istället varit ganska intensivt, så intensivt att vi helt enkelt inte hunnit med att uppdatera.
 
Nu är plattorna gjutna och redo för att bära upp hus och garage väldigt snart!
 
Inte nog med det så var markarbetarna snälla och drog bort sly och buskar som fanns på tomten och som vi inte riktigt har vetat vad vi ska göra åt. Vi har kollat upp vad det skulle kunna kosta osv. men idag var allt väck för NOLL kronor. Det uppskattas. De hade även jämnat ut hela tomten så nu ser man hur STOR tomten faktiskt är!
 
 
Men det tar inte stopp där... I förrgår kom ett mycket efterlängtat brev i brevlådan. 
 
 
Så den 11:e december klockan 07.00 vet i alla fall vi var vi kommer att befinna oss... Då kommer HUSET!
 

Ett steg framåt

Kategori: Allmänt

Som rubriken lyder. Ännu ett steg fram på Nöbble byväg! Nästa vecka gjuts plattan...

Inte så stilla längre!

Kategori: Allmänt

Ja, så länge varade stillheten! :) Åkte förbi tomten idag (som alltid) och där var det full aktivitet. Grävare och lastbil hade schaktat för plattan och lagt grus och imorgon ska mannen min åka till tomten för att ta del av allt och godkänna höjning av marken (?). Ja, som byggherrar för bygget måste allt gå genom oss om det uppkommer sådant som inte står med i avtalet... Vare sig vi förstår vad det handlar om eller inte... Men det löser sig nog!

Så härligt att det äntligen är igång! Här kommer lite bilder från dagens arbete.

Stilla

Kategori: Allmänt

Vi har inte skrivit på länge och det av den enkla anledningen att det inte hänt något nytt på husbyggarfronten. Vi VÄNTAR på att markkillarna ska börja förbereda för plattan. Det måste göras denna vecka för betongen måste brinna i ca 3 veckor och då är det ju dags kan vi ju tycka om huset ska resas v.50. Förhoppningsvis kommer vi att kunna bjuda på lite bilder framöver. Nu kan dokumenteringen snart börja PÅ RIKTIGT!
 
På återseende!

Julklapp!

Kategori: Allmänt

Imorgon ska vi hämta ut en tidig julklapp!!! Trots att den inte kommer att få göra sitt förrän om ett halvår så är i alla fall jag superglad! Som jag har letat efter just den vita... Med ljus och lykta kan jag säga... Men imorgon finns den i vår ägo och vi kan bara säga TACK! Jag lovar att den kommer att göra sig så fin i vårt nya kök! Aldrig mer smulor under fötterna! :)

Ritningar

Kategori: Allmänt

Här kommer lite ritningar som visar mer exakt hur vi ska ha det!

Huset utifrån och från alla dess vinklar 
 
 
Entrévåningen
 
 
Övervåningen
 
 
Tomtritning med hus och garage utmärkt
 
 
 

Mera tomtbesök

Kategori: Allmänt

Ja, idag var vi där igen! Först själva, sedan med mor och far. Älskar det stället! Till och med leran! ;) Blir så lycklig varje gång vi är där. Så nära stan, men ändå landet med djur och natur.

Taget med makens i-Phone

Idag var det liv och rörelse ute vid tomterna. Först pratade vi med grannarna i huset bredvid (som vi redan har pratat med tidigare) och så kom en familj som eventuellt ska köpa tomten bredvid vår! Kändes jättekul att få prata med dem. Det kan bli himla bra det här! 

Hörs snart igen!

Bilder

Kategori: Allmänt

Här kommer lite bilder från tomten när vi var där och fotade senast!