krusenhof.blogg.se

Snart kliver vi över tröskeln till vårt drömhus. Följ med på resan!

Tomt

Kategori: Allmänt

Idag åkte vi förbi tomten. Absolut inget konstigt med det. Men idag valde vi att stanna och gå ur bilen för att kolla runt lite på VÅR TOMT. Det var så fint i höstvädret, alla fina färger och solen som sken. Nu fanns där tydliga markeringar för tomtgränser och vårt hus och garage var utstakat. Häftigt! Vi tyckte först tomten såg väldigt liten ut, men när vi sedan såg tomtpinnar inne i dungen så blev tomten istället väldigt stor. Det kommer dock krävas mycket upprensning för att plocka fram VÅR TOMT.
 
När vi var där och vandrade runt på våra ägor kom en av våra blivande grannar fram och hälsade. Hon pratade på och var nyfiken. Det var kul! Hon talade om att det finns mängder av vildhallon i hörnet av vår tomt och mycket körsbär i dungen. Charmigt! Men vi får väl se hur mycket vi kommer att behålla när vi rensar...
 
Imorgon tänkte jag försöka ta lite bilder av tomten, som den ser ut nu. Grävmaskinen har anlänt så nu dröjer det inte länge förrän marken ska börja förberedas innan plattan ska på plats och då gäller det att passa på att dokumentera. Man vill ju få med varje litet steg!
 
Titta in imorgon igen för lite bilder!

Disk och fix

Kategori: Allmänt

Det är kul att börja packa ner eftersom när det är dags att packa upp allt igen så bor vi i HUSET. Allt kommer att göra sig så bra där!

 

Här ska vi bo!

Kategori: Allmänt

På Eksjöhus tomtbild ser ni vår tomt inringad i hörnet. Den faktiska tomten ser ni bakom skylten!
 
 

Lycka!

Kategori:

Vi åker samma väg varje dag och den vägen går förbi VÅR tomt! Varje dag kollar vi om det hänt något, men vi möts alltid av samma åker, samma tomtpinnar och samma rör. Ja, det är ju ett par veckor kvar så varför envisas med att tro något annat. Förstå vilken LYCKA som infann sig när vi just idag möttes av detta! Ja, det behövs inte mer. Minsta lilla händelse som rör tomten/huset fyller en med sådan LYCKA!

 

Lite sedan sist

Kategori: Allmänt

Ja, nu händer det faktiskt lite hela tiden. Papper som skickas till oss för signering, sedan tillbaka igen. Både det ena och det andra. Banken, Eksjöhus, försäkringar, Eksjöhus, bygglov, banken... Men nu ska allt vara klart. Nästan i alla fall! För en tid framöver. I förmiddags var det möte på kommunen och ritningar m.m. gicks igenom. Det är en oerhörd tur att man inte går på ett sådant möte själv. Man förstår ju inte en tredjedel av allt som sägs... J hade med sig en från byggfirman och så vår kvalitetsansvarige. De redde ut allt! J behövde bara sitta och säga Ja och le! 

Idag blev det även lite inköp till huset! Kan.Inte.Låta.Bli! Gick förbi Hemtex och de hade varor på rea och inte bara det, det var 30% på rea-priset! Det gillas! Hittade superfina handdukar så det fick bli 6 st av den mindre sorten för att kunna variera och kanske ha både uppe och nere och så hade de 2 badlakan kvar så jag tog dem också. De var otroligt mjuka och härliga i ett våffligt tyg! Och vita... ;) 

Svårt att se hur fina de faktiskt är. 
 
Blev även en fin glasflaska som kan få pryda stringhyllan i köket samt en härlig ullpläd i blått och vitt från Gripsholm som kommer bli så fin i vita soffan i vardagsrummet.
 
                                 
 

Något att smälta...

Kategori: Allmänt

Idag hade vi slutmöte med byggfirman så nu är avtalet påskrivet och klart. Vi är nöjda och det känns väldigt bra allting. När vi hade skrivit på så sa vår kontaktperson "Nu har ni köpt ett hus!". Det liksom pirrade till i våra magar. Det kändes på riktigt för första gången, men i bilen, när allt lagt sig lite, så sa vi båda två att Nä, inte förrän huset sätts upp på vår tomt kommer det kännas verkligt... Konstigt det där! Varje steg vi kommer närmare målet så är det trots allt svårt att fatta att det är sant... Men snart... Nu står det i vårt avtal att slutbesiktningen är beräknad till fredag v.20, vilket är den 17:e maj!!! Då kommer vi alltså, förhoppningsvis, att få nycklarna! Och det är det vi kommer att gå på eftersom all fördröjning kommer att innebära vite för byggfirman. Jisses vad vi längtar!!!
 
 
Men nu till rubriken... Ja, mitt i all lycka så ser vi i avtalsbeskrivningen vår nya adress... Vi som hade försökt oss på den ena snygga adressen efter den andra... Fantiserat och drömt om alla möjliga tjusiga kombinationer. Tji fick vi! Vår gata kommer att heta Nöbble Byväg... NÖBBLE BYVÄG?!? Är det ett skämt, eller? Ja, det fick bli dagens skratt! Kommer att ta lång tid att förlika sig med det namnet... Förhoppningsvis är det så udda att ingen kommer att komma ihåg det... ;)

Lite mer nytt!

Kategori: Allmänt

Man (läs: jag) kan inte gå förbi en inredningsbutik utan att börja drömma om vad som skulle passa i nya huset. Min andra halva menar att vi kan vänta lite, men jag vill ju ha allt jag ser NU! Ännu värre blir det i huvudstaden där butikerna är underbara... Fick dock lägga band på mig och endast köpa med mig två mindre saker. Men jag ska skriva upp allt jag såg för snart är det ju både jul och någon som fyller 30 (!) så då kanske den listan kan komma till användning. 
 
Detta hittade vi på BRUKA DESIGN:
En väldigt fin medicinlåda i plåt (modellen större)
En vattenkanna i plåt för innebruk
 
 

Möte avklarat!

Kategori: Allmänt

Idag hade vi möte angående entreprenaden och det gick bra antar jag. Vi gick igenom olika saker som vi tänkt på, bl.a. verandan, osb-skivor på alla väggar för att man senare ska kunna sätta upp saker utan att behöva vara rädd för att de inte fäster i gipset, förlängning av vägg vid kamin för att få den centrerad, förvaringsplats på vinden och lite mer. Utöver det gick vi även igenom kostnaderna för alla inblandade i bygget. Ja, det var väl det. Nu måste vi gå igenom allt hemma för att sedan träffas igen på måndag och skriva på det avtal vi förhoppningsvis kommer överens om. 
 
Men det bästa idag var helt klart att vi fick en preliminärvecka för inflytt...
 
 
 

Yes

Kategori: Allmänt

Nu börjar det återigen röra på sig!
 
Slängde iväg ett mail till vår säljare där jag skrev att det är tråkigt att inte ha möten inbokade och vips så har vi nu två möten inbokade! Det gillar vi!
 
Först ut är ett möte med byggfirman där vi ska gå igenom kostnader och skriva avtal. Därefter är det samrådsmöte på kommunen tillsammans med vår kvalitetsansvarige (KA). Kommunen vill träffa vår KA och höra hur han har tänkt att planera och organisera samt att de vill ta del av hans kontrollplan. Detta möte är obligatoriskt för att vi ska kunna gå vidare med husbygget. Tror att detta blir vårt sista stora möte innan husleverans!
 
Så ligger det alltså till!