krusenhof.blogg.se

Snart kliver vi över tröskeln till vårt drömhus. Följ med på resan!

Inget nytt...

Kategori: Allmänt

Nä, precis som rubriken lyder så har det inte hänt något nytt på husfronten. Måste åka förbi med lite papper till banken bara och kanske slänga iväg ett mail till vår säljare och säga att de måste få upp skylten vid tomterna. Det känns ju mer på riktigt då! Tänk om det står SÅLD på vår tomt då!!!! Hi hi Skulle ju vara jättekul! Skylten skulle ha kommit upp i veckan enligt senaste bud, men än har vi inte sett röken av den. Åh, jag gillar inte när det står still... Då var det roligare när det rörde sig där borta när grävarna var på plats. Nu känns det öde, förutom lite slangar och pinnar som sticker upp här och där. Men veckorna går snabbt framåt så snart..!
 
Medan vi väntar så kollar vi inredning. Hela tiden. Det är så otroligt roligt att planera och fundera. Huset känns stort när det är så mycket man måste tänka kring. Många saker har vi klart för oss hur vi vill ha, men lika mycket är oklart... Vi har dock inte köpt något än, eller JO! Två påslakanset är inhandlade, likaså en kudde till vår nya soffa (som vi inte köpt!), men allt det vi ska handla får vi ta längre fram i vår. Ingen idé att ta med till mellanlandningen... Men soffor till både nedervåningen och övervåningen är i stort sätt bestämt! MEN, något jag inte kan bestämma är OM vi ska ta in någon färg på toaletterna (tänker handdukar och lull-lull...) och i så fall VILKEN färg/badrum... Eller ska vi helt enkelt satsa på vitt och gråa nyanser... Känns som det är där jag är nu, men jag vet inte...
 
 
 
Påslakanset: Hemtex
Kudde: IKEA

Val Övrigt

Kategori: Allmänt

Lite andra val vi tvingats göra (!) är val av trappa och kamin. Vad gäller trappa så valde vi att behålla Eksjöhus standardtrapp från ATAB. Den är snygg, slitstark och tålig och har ett bra pris! Det blir en helt i ek - ja, inte VIT! Ha ha Eksjöhus rekommenderar den i ek framför en vit och skulle man trots allt välja en vit avskriver de sig ansvaret för den, just pga att den lätt blir sliten. Vi har dock ändrat handledsräcket till ett helt slätt (som säkert inte en människa kommer att uppmärksamma... men sådan är jag och det var värt pengarna!). Den ser ut som trappan bakom den infällda bilden.
 
 
Ett annat tillval vi gjort är att lägga till en kamin på nedervåningen. Det blir en Contura täljstenskamin modell 860T i grått utförande. Vi hade svart in i det sista, men det kändes inte riktigt rätt eftersom allt i huset är ljust och vi kände att vi inte ville att kaminen skulle bli för markerad. Nu känns det bra att vi hann byta i sista stund och vi hoppas att det blir så snyggt som vi tror att det ska bli! Ett rör upp kommer att vara synligt från kaminen både på undervåningen för att sedan fortsätta upp på övervåningen. Störande ganske vissa tänker - ganska charmigt tycker jag!

Val Kakel och klinker

Kategori: Allmänt

Vår tanke är, som tidigare nämnt, att kakel och klinker ska vara samma genom huset. Detta är det enda vi inte behövt att välja ännu dock. Kakel, klinker och väggar bestäms inte förrän längre fram. Men vi har ju ändå en bild av vad vi vill ha och det är att båda badrummen och eventuellt kök ska ha vitt kakel, stora, matta plattor med vit fog. Ung. som på bilden nedan eller ännu större plattor.
 
 
Klinker i entré, båda badrummen och tvättstuga ska vara ljusgrått, stora plattor med ljusgrå fog. Jag hoppas det går att fixa, men antar att det kommer att stöta på problem eftersom det oftast inte går att sätta stora plattor vid avlopp pga fall... Vill VERKLIGEN inte blanda stora och små! Har sett att det kommit en ny slags brunn anpassad för stora plattor, men det kostar därefter.... Hoppas på bra hjälp när det vankas möte på Beijer framöver!
 

Preliminärt leveransbesked!

Kategori: Allmänt

Åh, vad glad man blir när man får post från Eksjöhus i brevlådan - äkta, gammal hederlig snigelpost! Då vet man att man är ett steg närmare! Idag fick vi, i ett av breven, ett preliminärt leveransbesked på första leveransen, vilken är satt till v. 50. Det betyder att mark och platta redan ska vara på plats och att huset ska resas då! Vi fick även brev nummer två, som kanske inte är av de roligare slag, men väl så viktigt! Det var första spärrbeloppet till banken... Ja ja, bara att lämna in!
 
På återseende!
 
 
 

Val KÖK

Kategori: Allmänt

Köket vi valt är från HTH
  • Luckor - släta, vita, fullhöjd.
  • Vi har bytt ut många luckor till lådor.
  • Köket har 3 hörn så vi har valt till "karuseller" i två av dem. Det senaste är att man bara "duttar" på hörnskåpet så försvinner skåpsluckorna bakom och fram kommer förvaringskarusellen! Hightech! :)
  • Handtag - Highline, ligger som en ganska osynlig list på låda/dörr.
  • Bänkskiva - ja, eftersom ALLT kommer att bli vitt så tänkte vi om lite på just bänksiva. Det får bli en i ljus betong.
 
  • Vitvarorna kommer från Husqvarna-Electrolux och vi uppgraderade kökspaket till "kökspaket 30" som bland annat ger oss induktionshäll, självavfrostande frys och mer miljövänliga/energisnåla produkter. Allt i vitt! Fläkt från Thermex och blandare från FM Mattsson.
      
 
 
 

Val WC och BAD

Kategori: Allmänt

WC
På lilla toaletten kommer vi att ha vit inredning och duschväggar som går att vikas inåt för att spara plats. Blandare och dusch har vi gjort tillval på då standard var ganska tråkiga. Även komoden gjorde vi tillval på för att den ska matcha inredningen på den stora toaletten. 
 
      
Inredning från Vedum, dusch och kranar från FM Mattsson Garda
 
BAD
På stora toaletten på övervåningen har vi också bestämt att allt ska gå i vitt. Här kommer vi också ha dusch med vikvägg och så har vi valt till takdusch. Tycker det är snyggt! Vi kommer även att ha ett hörnbadkar.
 
 
      
Inredning Vedum, dusch FM Mattsson, badkar Westerbergs Wave 140c
 
Våra två badrum kommer att se ganska lika ut, men det gillar vi! Då känns det som en helhet, sedan kan man ju ändra accentfärg med textiler och så! Kakel och klinker har vi inte behövt att välja än, men vi är ganska säkra på att vi vill ha stora, vita, matta kakelplattor med vit fog och ljusgrått klinkergolv med ljusgrå fog. Storlek vet vi dock inte... Vill ha stora klinkerplattor MEN vi vill INTE behöva lägga små vid dusch så vi får väl se vad de säger på Beijer när vi ska dit och välja.

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Det händer inte mycket på husbyggarfronten, men det är ganska skönt eftersom allt har gått så himla snabbt hittills... Man behöver ju även andas emellan varven. Tror att kroppen känner av att stressen lagt sig lite för nu har förkylningar och feber kommit till vårt hus...
 
När jag säger att det lugnat ner sig lite betyder inte det att det står helt still. Nej! I veckan var vi på banken och förberedde allt som var tvunget att förberedas så som konton etc. Känns otroligt bra! Vi har även skrivit på och lämnat in slutbeställningen till Eksjöhus. Nu väntar vi bara på att kommunen ska ge klartecken och granska ritningarna etc. och så fort det är klart kommer vi att få datum för husresning och inflyttning!!! Ska bli så skönt att få datum!!!!
 
Familjen gick igenom veckorna framöver och de är uppbokade till max... Nästa lediga helg är i november... Det är ju ganska bra då tiden går snabbare, men med tanke på att vi ska flytta ut härifrån innan julhelgen så bör vi nog börja packa ner lite då och då nu snart. Annars blir det stressigt! Idag, när jag ändå ligger sjuk, passar jag på att sälja av möbler på Blocket.se. Jag måste även börja måla om möbler vi ska spara till vita... Jaha, från att i början av detta inlägg konstatera att det är ganska lugnt så har jag nu stressat upp mig själv... Det är MYCKET som ska göras på ganska kort tid...
 
Men det får helt enkelt vänta! Nu ska jag fortsätta sjuka här hemma...
 
Ska snart lägga upp lite inlägg om val vi gjort i olika rum! 
 
 

Vitt vitt vitt!

Kategori: Allmänt

Huset kommer vi att måla vitt, med vita knutar och vita spröjs. Dörrarna kommer även de att vara vita. Taket kommer att vara svart och hängrännor och stuprör i silvermetallicplåt.
 
Detta är dörren vi ska ha, men självklart ska den vara VIT! Den kommer från Bordörren.
 
 
På framsidan kommer det ju även bli en liten veranda, eller porch som det så tjusigt heter. Där kommer vi att ha trall. Som vi har velat fram och tillbaka... Men tillslut enades vi om att det blir mer enhetligt med trätrall istället för betong då det på baksidan kommer att bli en stort altan i just trä. Jag gillar inte när det blandas för mycket mellan material och färgval. ENHETLIGT är ordet!

En evig väntan...

Kategori:

Ja, det är det verkligen... Kanske man inte ska känna redan för då lär man ju bli tokig, men man vill ju att det ska dra igång NU!

I tisdags skrev vi på avropet som gör att vi kommer liiite närmare. Då skrev vi under alla våra val och tillval så nu är allt det gjort. Kommer skriva mer om just våra val och tillval längre fram! Vår säljare sa att den slutgiltiga orderspecen kommer måndag eller tisdag så när den är signerad kommer vi att få leveransdatum för gjutning av plattan, husresning och inflyttningsdatum. Ska bli så kul att få datum att längta till!

På måndag blir det långmöte på banken. Där har vi inte varit sedan tidig sommar så det ska bli skönt att fixa med det.

På återseende!

Planlösning

Kategori: Allmänt

Tänkte vi kunde visa planlösningen också! Gillar den enormt! Dock kommer vårt hus att vara spegelvänt för att det ska passa in med groventrén mot garaget.
 
 

Vårt Balans

Kategori: Allmänt

Det är detta hus vi ska bygga, dock med vissa ändringar:
  • Vi ska inte ha garaget kopplat till huset då tomten är så stor så vi väljer att lägga garaget en bit från huset.
  • Våra fönster ska ha färre spröjs - 6 rutor istället för 12.
  • Vi har valt sadeltak istället för valmat bara av den anledningen att vi tycker det är snyggare
 
Välkomna!

Kategori: Allmänt

När man får möjlighet att förverkliga en dröm så bör ju detta dokumenteras därför väljer vi att göra det i denna blogg. Vi har själva fått oerhört mycket tips genom att läsa andra bloggar och förhoppningsvis så kan denna blogg vara till hjälp för andra i samma situation. Här kommer ni att få följa oss tills dess att vi tar steget över tröskeln till vårt drömhus!

Väl mött!