krusenhof.blogg.se

Snart kliver vi över tröskeln till vårt drömhus. Följ med på resan!

Garderober

Kategori: Allmänt

Vi valde bort garderoberna i stora sovrummet för att istället sätta in tre meter skjutdörrsgarderober. Det blir 4x75cm och fullhöjd (alltså enda upp i tak). Tanken är att vi ska ha trådbackar i två av dem och något slags häng/byxhäng och hyllor i de andra två. Svårt det där med inredning i garderober. Med tanke på att vi har en klädkammare i anslutning till stora sovrummet så gäller det att tänka ut vad som verkligen behövs. I klädkammaren tänker vi bara "häng" och skoställ och därför tror vi att det blir bra med trådbackar och "finhäng" i garderoberna. Vilket fall som helst så måste skjutdörrar och stommar köpas ganska snart, i alla fall innan det är dags att måla, och efter IKEA-besöket i helgen så har vi bestämt oss för PAX HASVIK i högblanksvit. Ja, och så får vi hoppas på att det blir bra! Konstigt med alla dessa val som ska göras... Man fixar och väljer och köper utan att ha en aning om hur det kommer att se ut när det är klart... Nästan som att köpa grisen i säcken! 
 
Så här ser garderoberna ut!
 
 
Kom gärna med tips på garderobsinredning! Hur har ni? Vad är praktiskt? Vad skulle ni välja?
 
 

Längtar...

Kategori:

...så mycket!

Nytt

Kategori: Allmänt

Har varit på jakt efter en vit stege att ha i sovrummet som vi kan hänga filtar/kläder på. Det finns många runt om på nätet, men de är mer som hyllor att ställa saker på, alltså inte så som vi tänkt oss... En vän hade uppmärksammat detta och hittat en! Jag kollade upp den och efter att ha granskat den noga så var det bara att slå till!
 
 
Av målat massivt trä från www.ellos.se och priset... 299 kronor! Ännu ett fynd, helt klart! 
 
För att kunna ta del av ett erbjudande var jag tvungen att köpa något mer och det fick bli dessa söta ljulyktor i glas - 5 stycken!
Och erbjudandet: 30 % på dyraste varan och detta knivset och skärbrädor för 0 kronor! Jag är väldigt nöjd med mina köp!
TACK ANNA FÖR TIPSET!
 
 

Second

Kategori: Allmänt

Några av er tyckte det var lite dåligt med uppdateringen här på bloggen så idag blir det två inlägg! :)
 
Igår följde familjen trenden och åkte till två secondhand-butiker för att se om vi kunde hitta något... (Är på jakt efter en annorlunda skrivbordsstol till S. Vet dock inte vad än...) Ni som känner mig vet att jag inte är något stort fan av andrahandsshopping, trots många vänners superfina fynd, men jag är inte den som är den, jag är villig att testa! Och tur var väl det för igår hittade vi något som jag varit nära att köpa vid flera tillfällen och då till ett MYCKET högre pris...
 
Denna blev vår för 80 kronor! Funderar på att ha ljusslingor i den, eller kanske blommor, eller... Ja, vi får se!
 
 
 

Väggar och golv

Kategori: Allmänt

Det går snabbt på bygget - gipsväggarna sitter uppe och golvet är lagt. Våra byggkillar ligger inte på latsidan precis och fortsätter det i den här takten så kanske, KANSKE, vi bor i huset tidigare än tänkt. Men det är önsketänkande och datumet för besiktiningen är än så länge 17 maj. Och det är bra det med!
 
Lite nya bilder från huset! (Kvalitén på bilderna står maken för...)
 
 
 
 

Födelsedag

Kategori: Allmänt

Att fylla 30 i väntan på hus är inte fy skam. Så många fina saker både till födelsedagsbarnet själv, men också till huset! Tänkte visa er lite av det som fanns i paketen som kommer att få flytta in i nya huset! 
 
 
 

En fin tapet till en fin kille

Kategori: Allmänt

Vi har valt att måla alla väggar vita i huset av två anledningar. Den första för att vi tycker att det är fint och inte riktigt kan känna in vad som skulle passa och var. Den andra för att huset kommer att spricka - så är det bara. Efter två år i huset kommer det bli en besiktning där sprickor och annat åtgärdas så då känns det onödigt att lägga massor av pengar på det. Inom två år kommer vi säkert vilja ändra lite och då kan vi ju lika gärna vänta tills då.
 
Men en vägg i huset kommer att få sig en fin tapet och det är S som valt den till sitt rum!
 
 
Boråstapeter Lilleby
 
 

Fina hus!

Kategori:

Idag när vi kom till huset så fanns där början på en fin veranda och byggarna sa att de redan imorgon ska lägga trallen och sätta upp staketet där. Ett riktig lyft! Blir så fint!

Varför vi var förbi huset idag var för vi hade en tid inbokad med elektrikern. Det var dags att gå igenom var vi vill ha lampor/spots/uttag/strömbrytare/TV-datauttag etc. Inte det lättaste, men vi har suttit med ritningarna mååånga timmar för att tänka till om precis allt och jag tror det blir bra. Vi fick mycket hjälp av elektrikern också som kom med många bra tips och idéer. Blev dyrare än vad vi hade räknat med, men med dagens ledbelysning sparar vi in på det i längden. Ett val vi lade till idag var att även ha golvvärme i badrummet på övervåningen. Tror vi hade ångrat oss annars faktiskt... Hela undervåningen har golvvärme, men vi valde att inte ha det på övervåningen - en kostnadsfråga - men nu har vi det i badrummet i alla fall!

 

 

Fortsätter med inredning

Kategori: Allmänt

Det är så otroligt kul att sitta och tänka ut hur man vill ha det i huset och när man väl har bestämt sig för något blir det en sport att hitta den sida på nätet där möbeln (eller vad det nu kan vara) säljs billigast, leta kampanjer och rabatter.
 
Idag beställdes stolarna till matbordet! Vi vill ha ett matbord som många kan sitta vid, så 8 stolar var ett måste och sedan får vi komplettera med pallar om vi blir fler. Vad blev det då? Jo, 8 stycken "snäckan" av Eames i vitt!!! De skickas från England så vi har dem inom ett par veckor!
 
 

Inredning

Kategori:

Sakta men säkert börjar vi fylla på med inredning till huset! Det är så kul och jag kan sitta i timmar framför datorn och kolla upp massor av olika alternativ. 


Idag beställde vi vår Laminofåtölj och fotpall som vi fick i bröllopspresent! Så fina! De hade nyårskampanj på Länna möbler så det var bara att slå till! Mannen bestämde det han så länge velat ha - ekstomme och fårskinn i grafitgrå.Sedan några julklappar!

En fin VIT klocka och ett väggfack i VITT båda från Bruka Design!

Även S har fått inredning till sitt rum! En fin trasmatta i jeans! Kommer bli så snyggt!


Kommer mer inredning här snart igen när presentkorten vi fick ska användas!

GOTT NYTT ÅR!