krusenhof.blogg.se

Snart kliver vi över tröskeln till vårt drömhus. Följ med på resan!

Val Övrigt

Kategori: Allmänt

Lite andra val vi tvingats göra (!) är val av trappa och kamin. Vad gäller trappa så valde vi att behålla Eksjöhus standardtrapp från ATAB. Den är snygg, slitstark och tålig och har ett bra pris! Det blir en helt i ek - ja, inte VIT! Ha ha Eksjöhus rekommenderar den i ek framför en vit och skulle man trots allt välja en vit avskriver de sig ansvaret för den, just pga att den lätt blir sliten. Vi har dock ändrat handledsräcket till ett helt slätt (som säkert inte en människa kommer att uppmärksamma... men sådan är jag och det var värt pengarna!). Den ser ut som trappan bakom den infällda bilden.
 
 
Ett annat tillval vi gjort är att lägga till en kamin på nedervåningen. Det blir en Contura täljstenskamin modell 860T i grått utförande. Vi hade svart in i det sista, men det kändes inte riktigt rätt eftersom allt i huset är ljust och vi kände att vi inte ville att kaminen skulle bli för markerad. Nu känns det bra att vi hann byta i sista stund och vi hoppas att det blir så snyggt som vi tror att det ska bli! Ett rör upp kommer att vara synligt från kaminen både på undervåningen för att sedan fortsätta upp på övervåningen. Störande ganske vissa tänker - ganska charmigt tycker jag!

Kommentarer

  • Annica säger:

    Hihi! Räcket :-) du är underbar!!!

    Kamin är väl hur mysigt som helst så det är ett bra och viktigt val. Tänk dig julafton :-) myyyys! Ser fram emot att uppleva huset på riktigt i vår. Kramar

    2012-09-26 | 08:25:23

Kommentera inlägget här: