krusenhof.blogg.se

Snart kliver vi över tröskeln till vårt drömhus. Följ med på resan!

Grannar?!

Kategori:

Nu ska vårt hus + tomter runt omkring locka nya eventuella grannar! KUL! Det är ju nästan så att man vill ligga och spana i buskarna... :)

Garage

Kategori: Allmänt

Nu är äntligen garaget på plats! Det går så snabbt. Ena dagen inget - andra dagen ett garage som är så gott som färdigt. Fantastiskt! Garaget la vi till innan avropet skulle skrivas på i höstas eftersom vi ville att plattan skulle gjutas och tanken var att vi skulle bygga det längre fram. Men nu står det där. Känns så otroligt skönt att ha det på plats. Det är stort, något vi absolut inte kommer att ångra i framtiden! 
 
 
 
 
 

Vitt var det här!

Kategori: Allmänt

Vi var till huset idag och möttes av både det ena och det andra - i positiv bemärkelse. Målaren hade grundat invändigt och det var ett nytt hus att kliva in i. Det var så ljust och fint! VITT överallt!
 
 
Svårt att fånga det vita på bild... 
 
 

Soffbord

Kategori:

Det är en sak vi inte riktigt kan bestämma oss för... Finns oändligt många olika varianter av soffbord men inte så många som faller oss i smaken och som passar med övrig inredning. De bord vi vill ha är oftast för dyra... För vad är vi beredda att betala? Det får nog tiden utvisa!

Nedan är några av de bord vi har tittat på...

 

Tray/Hay   Tres/EM   PS2012/IKEA

De ovan är fina, men inget slår vårt drömbord... Flower från Swedese! Men 6600 kronor är lite väl saftigt kanske?!? Det är dubbelt så mycket som en uppsättning Tray, 4 gånger så dyrt som Tres och 20 gånger så dyrt som PS2012... Men om det finns någon där ute som kan tänkas bidra så säg till! ;) 

Flower/Swedese
 
 
 
 

Ekollonvas

Kategori:

Denna fina lilla dyrgrip signerad Estrid Ericson/Svenkt tenn fick följa med hem efter helgen i huvudstaden. Den kommer att göra sig fin på stringhyllan i köket med en kvist murgröna i.

 

 

Lite nytt!

Kategori: Allmänt

I väntan på annat kan vi passa på att visa er lite nyinköpt heminredning. 
 
Två lampor som den nedan ska hänga över matbordet och kommer att få lysa upp många middagar framöver. Taklampa med skärm i lackerad järn och textilklädd sladd.
 
Vi har även köpt ett brickstativ i sprutlackerat stål som antagligen kommer att få stå bredvid vår Laminofåtölj. Nu behöver vi bara hitta någon riktgit fin bricka att lägga på. En enfärgad vit eller kanske någon av alla de fina brickorna som finns på Svenskt tenn...
 
 
 

En fågel har viskat...

Kategori:

...i mitt öra att garaget är så gott som klart och redo för resning! Det är bra information!

Vi hade tänkt att vänta med det, men samtidigt kommer det att vara otroligt skönt att ha det färdigt när det är dags för flytt. Ju mer som är klart desto lättare att få till allt. Det blir ett garage som matchar huset. Vitt, liggande panel, sadeltak, ca 38kvm... Bilder kommer så snart det är på plats! Kan inte förstå hur bra allt går för oss. Det är nästan så att man börjar undra när något ska gå fel... För det gör det väl, eller?! Kan man ha ett sådant flyt som vi har?! Vi är så tacksamma för att allt går vår väg och tiden kryper allt närmare slutet på den oändliga väntan...

Nu inväntar vi målare som inom kort ska dra igång. Vecka tio blir det i alla fall fart på det där ute igen, vilket är skönt!

Nu måste vi bara vänta lite till...och detsamma gör bloggen märker jag! Men snart finns det säkert lite mer att skriva om så vi är snart tillbaka!

Tyst var det här...

Kategori:

Inget nytt på husbyggarfronten... Därav lite aktivitet här. Byggarna var snabba, men nu väntar vi in att andra inblandade ska dra igång sitt... Väntan, väntan, väntan... Som när man var liten och väntade på julafton MEN 10 ggr värre... Det lilla vi vet är att kök och trapp är beräknade att komma i v.10 (något som monteras relativt sent i processen) vilket kanske betyder att det börjar röra på sig snart igen!

Härom dagen gick Eksjöhus tillsammans med kommunen ut med tre tomter till tomtkön! Kul tycker vi som gärna ser att fler hus börjar komma upp runt vårt hus! Ska bli spännande att se vad som händer... Observera vår markerade tomt på kartan nedanför! :)

På återseende! Snart igen får vi hoppas! :)

Låt oss få visa er...

Kategori: Allmänt

... lite ny andrahandsshopping! Igen! Riktigt kul om jag får säga det själv. (Trodde aldrig att jag skulle säga det... ha ha)
 
Den ena av de båda glasflaskorna har ni redan sett. Den andra inhandlades idag! Såg den förra veckan i secondhand-butiken precis innan stängning, men trodde den var felmärkt så jag åkte hem utan den... Detsamma med dalahästen i glas som även den fick stå kvar i butiken... Men efter att ha grämt mig i flera dagar så hängde vi på låset imorse för att vara säkra på att få med dem hem. Bara att spela dum när prislappen skulle fram... Den stora glasflaskan blev vår för 35 kronor!!! Samlingen är komplett! ;) Och den fina dalahästen stod också kvar i butiken och fick följa med hem! Älskar glas!